De opleiding

De Kunst van kindercoaching: ontdek onze opleiding

Hier leiden wij  je op tot professionele kindercoach, we hanteren geen handboeken of vooropgelegde methodes maar gaan aan de slag met jou! Want jij als mens maakt het verschil voor de kinderen die in je praktijk binnenwandelen.

De Kunst van kindercoaching is in België de meest gespecialiseerde opleiding op het gebied van kindercoaching. Bij ons leer je om jezelf te ontwikkelen tot een kindercoach met kennis van zaken. Je leert om voorbij vroegere grenzen te kijken, om kinderen te begeleiden in hun kind zijn. Alsook zal je leren om kinderen en hun ouders inzicht te geven in wat zich in hun binnen-en buitenwereld afspeelt. 

Laat je opleiden tot kindercoach

Binnen onze  twee modules tot  professionele kindercoach ga jij jouw eigen perspectief vergroten. Voordat je een kind kunt begrijpen, moet je eerst leren om jezelf in vraag te stellen in samenwerking met je eigen denken en doen. Je gaat je eigen referentiekader steeds opnieuw onderzoeken.

Daarnaast zal je leren om onbevooroordeeld te kijken en te luisteren zonder onmiddellijk conclusies te trekken. Alsook leer je om met je volle aandacht aanwezig te zijn en alles in je op te nemen. Dat klinkt heel simpel maar uit de praktijk weet ik dat hier nog veel over te leren valt. Wij zijn allemaal gewoon om vaardigheden en technieken aangeleerd te krijgen, maar deze opleiding draait veel meer om het ontwikkelen van een innerlijke houding. Pas dan kan je kinderen begeleiden.

Ontdek de kunst achter het beroep Kindercoach

Kinderen coachen is geen kunstje, maar een KUNST. Volgens Van Dale is kunst niet alleen een vaardigheid, maar ook het vermogen om schoonheid te scheppen. Wanneer je een kunst beoefent, creëer je iets uit jezelf. Dat is precies waar het in deze opleiding om draait.

Kindercoaches zijn nodig! Ons geluk en welzijn hangt heel nauw samen met het geluk en welzijn van onze kinderen. Net om die reden bied ik jullie deze professionele opleiding aan: een opleiding die gericht is op jullie als kindercoach!

Tori - gecertificeerd opleider

Wil jij kindercoach zijn met je eigen specialisme?

Je kunt nu twee modules afzonderlijk van elkaar volgen.

Module 1: Het fundament om kinderen te coachen.

Alleen vanuit een stevig innerlijk fundament kun je verder bouwen. Deze eerste module bied dit fundament. Het gaat over jou, als mens en opgroeiend kindercoach, jouw specifieke talenten en eigenheid. Het maakt niet uit of je nog aan het begin staat van kindercoach worden, al een eigen praktijk hebt, of op een andere manier met kinderen werkt. Omdat het over jou gaat, wie jij bent als mens en waarvoor je in de wieg gelegd bent. De Kunst van Kindercoaching is een informele opleiding, waarbij jij centraal staat in jouw professie, kennis en kunde. Vanuit jouw persoonlijke drijfveren leer je exact wat jij nodig hebt. En juist dat is de basis van kindercoach zijn, het is een Kunst. Geen kunstje.

Module 2: Het navigeren naar mijn eigen kindercoachpraktijk

Voor wie?

In deze module  worden alle kneepjes aangereikt om je praktijk op poten te zetten: van opmaak factuur naar website naar klanten. We doen alles stap voor stap en ieder op zijn eigen tempo. Hier worden jullie ook individueel gecoacht naar alles wat met het navigeren in je eigen kindercoach praktijk te maken heeft. Denk maar bijvoorbeeld aan het in elkaar zetten van informatie ochtenden, prijssetting, wat te doen met kinderen in een traject, praktische vraag waar je tegenaan loopt,…

Wil je meer weten over onze modules?  Of heb je al persoonlijke vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kan ook altijd onze blog lezen voor interessante artikels!