ONTDEK JOUW OPLEIDING

We leiden je op naar de coachprofessional, die al in jou woont. We hanteren geen handboeken of vooropgelegde methodes. We gaan aan de slag met jouw wensen, talenten en unieke mogelijkheden!

De opleiding is Corona-crisis proof. Dat houdt in dat het te allen tijde doorgang vindt, ongeacht de maatregelen die vanuit de overheid worden genomen. Een deel van de opleiding is 1-1 via live ontmoetingen bij De Kunst van Kindercoaching op locatie. Een deel is online via kennis-workshops en 1-1 coaching. Sinds januari 2022 zijn we terug opgestart met kleine groepen.

De Kunst van Kindercoaching is in België de meest complete en gespecialiseerde opleiding op het gebied van kindercoaching. Bij ons leer je:

 • Jezelf te ontwikkelen tot een kindercoach met kennis van zaken.
 • Voorbij vroegere grenzen te kijken
 • Kinderen te begeleiden in hun kind zijn
 • Kinderen en hun ouders inzicht te geven in wat zich in hun binnen-en buitenwereld afspeelt
 • Een gezonde praktijk op te bouwen
 • Je eigen inkomen te verdienen als coachprofessional
'LAAT JE OPLEIDEN TOT' KINDERCOACH

Onze opleiding is informeel, uniek, persoonsgericht, praktisch en inhoudelijk sterk. Binnen een jaar is jouw eigen referentiekader een stuk ruimer en heb je de ingrediënten en kennis in handen om als kindercoach aan de slag te zijn.

Acht online workshops

Tijdens deze workshops krijg je een oerfundament mee qua inhoud. Mensgerichte kennis, nieuwe invalshoeken om een situatie te benaderen, inspirerende denkrichtingen en praktische handreikingen. Van hieruit kun je in jezelf de best mogelijke kindercoach vormen. Want daar draait het immers om in deze opleiding, jouw eigenheid als kindercoach! Dat is de krachtigste tool in je eigen kindercoachpraktijk. 

Klik hier om de workshops te ontdekken!

Vijf Peilstoksessies

Dit zijn vijf 1-1 online ontmoetingen waartoe Kim je uitnodigt tijdens de opleiding. Hierin bespreken we jouw staat van zijn en stand van zaken. Verhelderende gesprekken waarin we samen peilen wat er speelt en waar je een zetje in de gewenste richting krijgt. Ook deze sessies worden opgenomen en kun je later terugkijken.

Vier Intervisie momenten

Samen met collega’s die de individuele jaartraining volgen komen we gezamenlijk online. En er worden andere collega’s uitgenodigd: Pas geboren, iets meer ervaren en door de wol geverfde kindercoaches die in het werkveld staan zijn te gast.                                                                                                                     Hierdoor krijg je een nog breder perspectief van wat er allemaal mogelijk is in dit vakgebied.

Vier verhelderingsdagen op locatie

DE kern van jouw opleiding. Vier bijzondere verhelderingsdagen helemaal voor jou ingericht. Je huidige wensen, inzichten en inmiddels opgedane kennis worden op deze live-dagen aan elkaar verbonden, zodat losse puzzelstukjes een geheel gaan vormen. Kim gidst je in alle facetten, 1-1 of in kleine groep op een fijne locatie. Op deze dagen worden je praktische stappen in het kindercoach zijn zichtbaar en vanzelfsprekend. Thema’s uit de online webinars worden hierin geintegeerd waar nodig. Hierdoor krijgt jouw ‘wat, hoe, waar en waaom’ handen en voeten.
Thema’s die op deze dagen zeker ook aan de orde komen:

 • De schatkist van jouw biografie.
 • Gespreksvaardigheden
 • Casusbespreking met handvatten
 • Marketing en ondernemersplan: Oprechte aandacht voor je kindercoachpraktijk.
 • Jouw vertaalslag in woorden om je zichtbaar te maken als kindercoach.
 • Jouw persoonlijke werkwijze in trajectvorm.
 • De gouden cirkel
 • Hoe-dan-inspiratie
 • De spelregels van je eigen kindercoachpraktijk
 • Jouw persoonlijke coachvaardigheden

Gezamenlijke klus-plus dag op locatie

Hier ga je steeds met een kleine groep deelnemers klussen aan je eigen website. Onder de bezielende leiding van Niels, die je alle kneepjes van je website leert kennen. Je leert zelf teksten en foto’s invoeren.
PLUS: er volgt een bijzondere avond waarin je jouw innerlijk vuur ervaart. Hoe het voelt om gezonde stappen te zetten als kindercoach. Hoe het voelt voor je klanten wanneer zij dat ook doen. Je zelfvertrouwen, trots, moed en creatievermogen worden deze avond direct ervaarbaar.