Waarom ben ik gestart met de jaaropleiding de kunst van kindercoaching uit te bouwen? Waarom wil ik een netwerk uitzetten van gespecialiseerde kindercoaches? Dat is een vraag die ik mezelf en ook anderen heel vaak heb horen vragen aan me. Goh ja waarom, vroeger lukte me toch ook niets. Op school en thuis kreeg ik constant te horen dat ik niets kon en dat ik op de manier dat ik bezig ben of was nooit iets zal kunnen betekenen in het leven. Ik ging niet ver komen, laat staan dat ik voor mezelf inkomen kon vergaren en hier ook daadwerkelijk beter kon van worden. Na een hele lange gedwongen lijdensweg binnen het onderwijs kwam ik in de zorg sector terecht. Ik werkte als kinderverzorgster in een kinderdagverblijf. Na enkele jaren begon er bij mij van alles te borrelen. Ik voelde dat er heel veel verdriet bij mij naar boven kwam als ik enkele situaties van op afstand ging bekijken. Voorbeelden van situaties zijn:

Ik merkte en voelde heel hard dat wij de kinderen in ons kinderdagverblijf en in de scholen ook trouwens, aan het beperken waren, wij waren aan ze aan het trekken en duwen in de richting die wij willen. We keken niet meer naar het kind, maar enkel naar ons zelf. Na enkele jaren had ik toch de moed gevonden om met dit dingetje naar de directie te stappen.

Daar werd ik heel snel met de feiten op de neus gedrukt. Ik was maar een kinderverzorgster en had geen enkel benul van wat er beter zou zijn voor de kinderen in het kinderdagverblijf. Toen was bij mij de maat vol! Op dat eigenste moment wist ik al dat ik voor alle kinderen in België iets wou en ging beteken. Al ging het jaren duren. Niet alleen binnen kinderdagverblijven is er een zeer groot probleem maar ook bij het schoolse. Hoe kunnen kinderen van kleins af aan zo onder druk gezet worden en geduwd worden in de richting die niet het beste is voor het kind, maar wel het beste voor de school, laat ons zeggen de maatschappij. Laat dat nu net de reden zijn waarom ik een netwerk van gespecialiseerde kindercoaches wil uitbouwen.

Ik wil een kind oprecht gelukkig zien, een kindercoach staat kinderen bij in hun zelfontwikkeling zodat ze kunnen uitgroeien tot zelfbewuste gelukkige volwassene.